Dagens bild Bruce Willis!

image19

Ni röstar på eran favorit till vänster på sidan!

Har hört att en del inte hittar omröstningen, ni röstar genom att klicka på eran favorit! Den är till vänster på sidan!

Cinderella man - Ikväll Kl. 21 på 5:an

"Cinderella man" är den fantastiska, sanna historien om en avdankad och utblottad proffsboxare (Crowe) som får en ny chans att erövra världsmästartiteln i tungvikt - och som med sin okuvliga viljestyrka väcker en hel nations sympati och hopp!

Betyg: 4/5
Såg att Cinderella man kommer ikväll på 5:an och tänkte därför skirva varför ni som ska vara hemma ikväll ska se den om ni inte gjort det redan. Filmen är en riktigt bra boxnings film med en skön känsla i. Den får fram ett bra budskap och trotts att filmen är välidgt lång så sitter man hel spänd under hela tiden. Russel Crowe tillsammans med Renée Zellweger gör riktigt imponerade insattser . Är Russel Crowe en av era favorit skådisar så kommer ni verkligen älska filmen.


Genre: Drama, Sport
Skådespelare: Russell Crowe, Renée Zellweger, Craig Bierko, Paul Giamatti, Bruce McGill, Paddy Considine
Längd: 144 min


Step Brothers - Årets komedi?

Step Brothers med Will Farrell och John C. Reilly har premiär i Sverige 29 september enligt min källor!Detta kan mycket väll bli årets roligaste film, trailern har ett par riktigt roliga klipp! Eller vad säger ni?


Sköna bilder!

George ClooneyAngelina JolieTom CruiseCameron Diaz

Lions for Lambs - Knepigt Drama

Efter att ha inspirerats av professorn i statsvetenskap Dr Malley bestämmer sig studenterna Ernest och Arian för att göra något viktigt av sina liv och går med i kriget i Afghanistan. Samtidigt försöker Malley att övertala en annan student att ägna sig åt sina studier.

Betyg: 2/5
Detta var englit min mening en väldigt knepig film, inte alls i min smak. Det var alldeles för mycket konversation och filmen utspelade sig i princip i två olika rum. Är man väldigt politiskt insatt och intresserad så kan filmen säkert få höga betyg. För detta var ett politiskt drama. För mig höll inte underhållningen alls. Trots de så gav filmen några tankeställningar iallafall. Vet inte om jag ska säga att ni bör se den eller inte, men som sagt är ni inte så värst intresserade av amerikas krigs politik så behöver ni inte se den! Någon som sett den och vill ge sina åsikter?

Genre:
Drama
Skådespelare:
Robert Redford, Meryl Streep, Tom Cruise, Peter Berg, Tracy Dali
Längd: 88 min
Ska nu titta på Lions for Lambs!

Hoppas nu att detta är en drama film som jag gillar! Recension under natten!Glöm inte att rösta!=)Ändrat färg på omröstningen!

Det verkar som endel missar omröstningen! Så därför ändrade jag färg på den så att den syns bättre=) Har även lagt in Jude Law som "Foppa" ville ha med!

Vantage Point - Premiär imon 29 Feb

Ni har säkert redan sett trailern på tvn, men för er som har missat den så kan ni ta en titt här! Förhoppningsvis ska jag snart gå och se denna film!=) Någon som redan sett den?Saknas någon skådespelare?

Finns inte eran favorit skådespelare med i omröstningen skriv det här så lägger jag till han direkt, så han inte tappar för många röster=)!!

Omröstning på bloggen varje månad!

Jag kommer nu varje månad ha en omröstning här på bloggen om olika skådespelare, filmer och liknande! Först ut är Bästa manliga skådespelare! Denna omröstning kommer att sluta sista mars, rösta på!


Du röstar till vänster längst upp på sidan genom att klicka på din favorit!

No Country for Old Men - Bra film

Under en jakttur ute i ödemarken på gränsen mellan Texas och Mexico råkar Llewelyn Moss springa på en massa döda kroppar. Det är inte svårt att räkna ut vad som har hänt. Kvar på platsen finns, förutom de döda, en jätteladdning heroin och en väska innehållande två miljoner dollar. Moss tar med sig väskan med pengar och lämnar skådeplatsen för den synnerligen misslyckade knarkaffären. Han återvänder senare på natten, då han fått skuldkänslor över att ha lämnat en svårt skadad man. När han står ute i mörkret dyker plötsligt de döda männens kumpaner upp och Moss tvingas lämna kvar sin bil. Han är nu medveten om att bilens registreringsnummer leder direkt till honom och att han utan tvekan kommer att bli jagad. Vad han inte vet är att han är jagad av världens i särklass värsta psykopat. En man helt utan känslor som inte drar sig för att döda någon eller något. Moss skickar i väg sin fru, tar väskan med pengar och flyr. Under tiden undersöker den lokala polisen mordplatsen. Utredningen leds av den gamle och rutinerade sheriffen Ed Tom Bell. Han räknar snabbt ut vad som har hänt och försöker få tag i Moss för att skydda honom från den mördarmaskin som är efter honom.

Betyg: 4/5
Ingen kan har missat denna film nu efter Oscars galan den tog hem inte mindre än 4 Oscars. Inte dåligt för en film. Detta är en ovanligt tung thriller av bröderna Coen som åter vänder till denna genre efter några komedier. Dom gör det riktigt bra och filmen kommer säkert att vara en av dom bästa man kan se på bio under 2008, men självklart hoppas jag på något ännu bättre. För enligt mitt tycke så saknade filmen något för att bli en 5:a. Det är svårt att sätta fingret exakt på vad det var, men något var det iallafall.

Genre:
Drama, Thriller
Skådespelare: Tommy Lee Jones, Josh Brolin, Woody Harrelson, Javier Bardem
Längd: 122 min


Radio - Sjukt rörande film

Radio är en dramatisk och upplyftande berättelse baserad på en verklig historia om hur udda vänskap kan ändra människors attityder. Efterblivne James Robert Kennedy (Cuba Gooding Jr.) är en ensamvarg som ägnar sina dagar åt att hänga vid fotbollsplanen. Fotbollstränaren Harold Jones (Ed Harris) som är en av stadens mest respekterade män låter honom hjälpa till vid träningen och ger honom smeknamnet "Radio" för hans kärlek till musik och gamla radioapparater. Sakta vinner Jones Radios förtroende och visar honom en helt ny värld. Men deras vänskap ifrågasätts av stadens invånare som tycker att Jones borde koncentrera sig på fotbollsträningen istället. Jones tvingas att ta ett svårt beslut som påverkar både hans famlij, hans vänskap med Radio och hans karriär som fotbollstränare.

Betyg: 5/5
Eftersom jag ännu inte recenserat någon film här på bloggen som fått betyget 5/5 var jag tvungen att skriva om en av dom bäsat filmerna jag sett "RADIO"! Den här filmen är helt sjukt bra och jag iallafall blev väldigt berörd av denna film, och fick helt nya synvinklar på saker i livet. Filmen har påverkat mig väldigt mycket. För er som är rädd att filmen ska handla om mycket sport så kan jag säga till er att det verkligen inte är en sådan sport film. Kan lungt säga att ni inte kommer att bli besvikna på denna film. Filmen är verklighetsbaserad och det gör den ännu mer underbar än vad den redan är! Mycket bra skådespeleri av Cuba Gooding Jr. som verkligen imponerar i denna film. Ni som inte sett filmen MÅSTE bara se den, och ni som sett den säger jag bara se om den! Så bra är denna film enligt mitt tycke. Filmen är från 2003 för er som undrar!

Genre: Drama, Sport
Skådespelare: Ed Harris, Cuba Gooding Jr., S. Epatha Merkerson, Alfre Woodard, Debra Winger, Patrick Breen,
Längd: 109 minLite av min dvd samling!

image11

In The Valley of Elah - Amerikanskt

Om en krigsveteran, hans fru och sökandet efter deras son, en soldat som nyligen återvänt från Irak, men försvunnit på ett underligt sätt, och om polisen som hjälper till med utredningen.

Betyg: 3+/5
Filmen har fått mycket höga betyg på dom flesat sidor jag tittat på, men av mig når den inte riktigt upp till dom högsta! Detta är pga. att jag tycker filmen var alldeles för mycket USA. Vill inte säga varför för då avslöjar jag en del i filmen.I vilket fall så var filmen verkligen djup och spännande, och handlar om relationer mellan människor i svåra situationer. Skådespelarna gör ett riktigt bra jobb! Filmen är klart sevärd.

Genre: Drama
Skådespelare: Tommy Lee Jones, Susan Sarandon, James Franco, Charlize Theron, Frances Fisher, Jason Patric, Tim McGraw, Mehcad Brooks, Wes Chatham,
Längd: 120 min


Precis sätt "In The Valley of Elah"

Recension kommer imon!   

Awake - En bra idé

Clay Beresford har allt man kan drömma om: pengar, en vacker fru och en fantastisk karriär. Men inte det han behöver allra mest; ett nytt hjärta för transplantation. Så finner läkarna äntligen en donator och operationen kan genomföras. Men det som skulle göra Clays liv komplett förvandlas snart till en värre mardröm än han någonsin kunnat föreställa sig. Under operationen blir han lämnad vaken och vid medvetande, men helt paralyserad.

Betyg:3+/5

Detta var en annorlunda film som hade en mycket bra film idé, tyvärr fick dom inte ut allt av denna idé, men filmen var ändå väldigt bra och spännande. Man satt hel spänd under hela film och det vände många gånger. En film jag rekommenderar att ni ska se!

Rambo 4 - Hejdlös Action

Rambo rekryteras av en grupp kristna missionärer som jobbar för mänskliga rättigheter i kritiska delar av världen.
När de är på väg till det utsatta Karenfolket i Burma, kidnappas några av missionärerna av sadistiska soldater. Rambo bestämmer sig för att med hjälp av en specialutvald kommandogrupp sätta hårt mot hårt.

Betyg: 4+/5
Detta var enligt min mening den bästa Rambo filmen av dom alla. Detta kan bero på att det var länge sedan jag såg dom andra filmerna plus att jag är ganska ung! Det var en riktigt fartfyld film, något kort för min smak. Eftersom jag gillade denna film mycket så tycker jag att den skulle vart längre den var endast 80 minuter och detta är välidgt kort i dagens film värld. Vill inte skriva mer för då är risken att jag avslöjar vad som händer, men det finns ett måste och det är att se denna film=)!


"Rambo 4" & "Awake" - Två riktigt bra filmer

Har under kvällen sätt två riktigt bra filmer Rambo 4 och Awake(med bl.a Jessica Alba). Om ett par timmar under dagen så kommer recensioner om dessa två filmer upp, men har redan nämnt att dessa var riktigt bra, men tycker ni ska titta in och läsa ändå!=)

Oväder!

Från allt film skrivandet får jag hoppas att denna stormen inte kommer hela vägen ut till göteborg, även fast det blåser riktigt krafitigt här nu, hoppas det lugnar ner sig så att jag kan fortsätta titta på film=)

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article1903285.ab

Stardust - Trevlig film

Tristan, en ung man, lovar sin älskade att han ska hämta en fallande stjärna åt henne genom att ge sig in i det förtrollade landet som gränsar till deras hemby. Där tvingas han bl.a. kämpa mot den onda häxan Lamia och piraten Captain Shakespeare. Baserad på en roman av Neil Gaiman.

Betyg 4/5
I Stardust får man verkligen en skicklig och helt underbar spänning och underhållning! Detta är en av dom bästa äventyrs film jag sätt! Gillar man denna genre så måste man se Stardust! Vet faktiskt inte vad jag ska skirva mer om denna film utan säger bara SE DEN OM DU INTE GJORT DET!! Kommentera och säg gärna vad ni tyckte om filmen!


Godnatt

Har precis sätt färdigt Stardust det va en riktigt trevlig film, mer kommer jag att skriva om den imon då jag är pigg som en mört! Måste sova nu så kom gärna in imon och läs om Stardust, även ifall ni redan sätt den;)!

Stardust

Det blir troligen Stardust jag ska se ikväll istället, kände för en enklare film och inte lika lång=)!
Den har fått bra betyg på många sidor och bland annat på imdb, så hoppas att man ska få två timmar bra film framför tvn! Återkommer med betyg och så!

image9

Mordet på Jesse James av ynkryggen Robert Ford

Senare ikväll har jag tänkt att titta på den enormt långa filmen Mordet på Jesse James av ynkryggen Robert Ford, 160 min lång är filmen. Denna film har hyllats på dem allra flest film sidor och ni får gärna komma in i kväll/natt för då kanske jag har sätt denna film! Allt beror på om jag orkar se den ikväll eller inte! Har väldigt höga förväntningar på denna film när två riktigt bra herrar är med Brad Pitt och Casey Affleck(japp han är broder med Ben Affleck för dom som inte vet)!
image5

image8


No Country for Old Men - Bio Premiär 29 Februari


The Dead Girl - Full av liv

När en död kvinnas kropp hittas i utkanten av Los Angeles påbörjas en komplex jakt på mördaren som kommer att påverka många människor.

Betyg: 2+/5
I The Dead Girl får du som filmälskare se ett väldigt bra skådespeleri från samtliga skådespelare. Men för mig räcker inte detta då jag tyckte filmen var lite knepig (vill inte berätta mera för då avslöjar jag vad som händer). Tycker att filmen ska ses av alla som gillar film ändå för alla tycker och tänker inte som mig som tur är! Se filmen och bedöm själva. För mig är filmen väldigt svår bedömnd ,eftersom jag inte bedömmer fotot, skådespeleriet och liknande utan själva känslan man får av filmen.

Skådespelare: Toni Collette, Brittany Murphy, Marcia Gay Harden, James Franco, Josh Brolin, Rose Byrne, Giovanni Ribisi, Mary Beth Hurt
Regissör: Karen Moncrieff
Manus: Karen Moncrieff
Genre: Drama, Thriller, Mysterium
Längd: 94 min
Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Filmdags - The Dead Girl

Om en stund ska jag sätta mig ner framför tvn och titta på filmen The Dead Girl! Recension och betyg kommer senare ikväll!

image4
6 Dvd-filmer för 59 kr!

O Brother, where art thou? - 59 :-

Bröderna Grimm - 59:-

Scarface - 59 -

Fun with Dick & Jane - 59 :-

40 year old virgin - 59 :-

Rocky Balboa - 59 : -

Gabriel - En mörk historia

Gabriel är den sista ärkeängel som ska föra ljuset tillbaka till purgatory,där mörkret styr och göra så att invånarna i staden får tillbaka sin själl.

Betyg: 2/5
Detta var trotts allt en helt okej film att sitta och titta på en tisdags kväll, men inget mer. Filmen hade ett helt okej go i sig och det hände saker hela tiden. Jag är ingen älskare utav dessa fantasy filmer så det är därför betyget inte blir något toppbetyg. Man kan dra lite paralleller med Underworld filmerna men Gabriel kommer inte ens i närheten utav dessa filmer. Tyvärr!
Skådespelare: Andy Whitfield, Dwaine Stevenson, Samantha Noble, Amitiel    Erika Heynatz, Michael Piccirilli, Harry Pavlidis
Regissör:  Shane Abbess
Manus: Shane Abbess, Matt Hylton Todd
Genre: Action, Fantasy
Längd: 109 min

Filmdags

Nu ska jag kolla på filmen Gabriel, titta in på sidan igen om ett par timmar om ni vill veta vad jag tyckte om filmen!
image2

 

 


There Will Be Blood - En klassiker?

There Will Be Blood har premiär om 9 dagar här i Sverige. Jag har läst runt på både svenska och amerikanska sidor och dessa hyllar denna film något enormt! På dem flesta sidor sägs det att detta kommer bli en klassiker som "filmnördarna" kommer leta upp om tjugo år! Få se om runt 9 dagar vad jag tycker om denna film, självklart kommer jag att skriva det här!
Här får ni trailer till en ny klassiker?

Jumper - Bio premiär 22 Februari


Death Sentence - Fart fylld hämnd film


Nick Hume förlorar sin son i ett blodigt gängrelaterat rån och söker hämnd vilket tvingar honom in i en spiral av fara både för hans familj och de som tog del i rånet.

Betyg: 4/5
En helt sjukt bra film, med både fart och bra känsla. Det är inte varje dag som jag tittar på en Action Thriller och nästan får tårar av den, men Death Sentence är en film som väcker känslor hos en och som verkligen visar vad skåpet ska stå för hämnd filmer. Man blir verkligen fångade av denna film och den kommer att ligga kvar hos er i många månader! 

Skådespelare: Kevin Bacon, Garrett Hedlund, Kelly Preston, Jordan Garrett, Stuart Lafferty, Aisha Tyler, John Goodman, Matt O'Leary, Edi Gathegi, Hector Atreyu Ruiz, Kanin J Howell, Dennis Keiffer, Freddy Bouciegues, Leigh Whannell, Casey Pieretti
Regissör: James Wan
Manus: Ian Jeffers
Genre: Drama, Thriller, Action
Längd: 110 min

The Dark Knight - Premiär 25 Juli

Satt och kollade runt lite på Imdb på kommande filmer under 2008, ojoj vad man längtar efter Batmam: The Dark Knight ska komma. Filmen ser riktigt bra ut om man tittar på trailern. Det kommer säkert att bli en speciell känsla när man tittar på denna film nu när Heath Ledger har gått bort!
Beowulf - En ovanlig film

Kung Hrothgar har problem i sitt rike med jättemonstret Grendel som terroriserar hans folk. Den store krigaren Beowulf dyker upp, dräper Grendel och blir samtidigt offer för Grendels mors ilska och förtrollning. Han blir arvtagare till riket och efter många år ger sig Grendels mor tillkänna igen.

Betyg: 1/5
Ävenn denna film hade jag STORA förhoppningar på när jag först hörde talas om filmen. Men det var innan jag fick reda på att filmen va helt animerad. Varför behövde dom göra denna film så? Tyvärr som ni förstår så uppfylldes inte mina förväntningar alls, filmen var grymt gjord med hjälp av all dator teknik! Det kändes som man satt och tittade på ett data spels introduktion under filmen. Kanske är detta morgondagens filmer? Hoppas inte det! Men för er som gillar mycket animation och effekter så kan jag tänka mig att detta är en perfekt film för er!Skådespelare:
Ray Winstone, Crispin Glover, Angelina Jolie, Brendan Gleeson, Anthony Hopkins, Robin Wright Penn, John Malkovich, Alison Lohman, Sebastian Roché, Dominic Keating
Manus: Roger Avary, Neil Gaiman
Genre: Drama,Animerad, Äventyr, Fantasy
Längd: 113 min

Alvin and the Chipmunks - Små rolig film

Alvin, Simon, Theodore är tre ekorrar som genom slumpen hamnar hos den misslyckade låt skrivare Dave. Nu ska ekorrarna hjälpa Dave på bästa möjliga sätt. för dessa tre kan inte bara prata utan även sjunga!

Betyg: 3/5
En riktigt små rolig film där jag hade mungiporna uppåt under hela filmen. En riktig familjfilm och dom har lyckats riktigt bra att fånga publiken under hela filmen med hjälp av bra animering. Kanska var filmen lite väll genomskådad men det gör faktiskt inget i en film som denna eftersom man mår bar när man ser den. Barn film säger vissa men jag tycker allt att denna film kan man se vilken ålder man än är!


Skådespelare: Jason Lee, David Cross, Cameron Richardson, Justin Long (röst), Jane Lynch, Matthew Gray Gubler (röst), Jesse McCartney (röst)
Manus: Jon Vitti
Genre: Komedi,Familjefilm
Längd: 90 min

Trade - En gripande film

En polis från texas får reda på att han kan ha en dotter, som fördes bort och såldes för några år sedan. Under sin utredning, möter han en ung pojke, från Mexico City, vars trettonåriga syster har blivit kidnappad. De tar sig modet att rädda flickan med alla medel som behövs.

Betyg: 4/5
En så sjukt gripande film om sexhandel! Filmen är ruskigt bra och man sitter hela tiden hel spänd och vill inte att den ska ta slut! Jag blev så sjukt förbannade att detta verkligen händer ute i världen kanske närmare än vad man tror. Att människor kan göra så här mot andra männisskor, speciellt mot barn också! Se denna film och bli förbannade, men detta är en sjukt bra film.

Skådespelare: Kevin Kline, Alicja Bachleda-Curus, Paulina Gaitan, Kathleen Gati, Pavel Lychnikoff,Anthony Crivello, Linda Emond, Zack Ward, Cesar Ramos, Kate del Castillo
Manus: Jose Rivera, Peter Landesman
Genre: Drama, Kriminalare
Längd: 119 min

We own the night

Bobby är nattklubbschef i New York. Hans bror Joe och pappa Bert är polischefer, som tvingas göra razzia på El Caribe för att fånga den ryske storlangaren Nezhinski. Händelsen är upptakten till ett regelrätt krig mellan polis och rysk knarkmaffia. Bobby och Joe med pappa Bert hamnar på var sin sida i frontlinjen. Bobby måste välja. Vilket beslut han än tar, äventyras hans och familjens liv.


Betyg: 3+/5
Den här filmen såg jag för några dagar sen och tycker den va riktigt bra! Klart värd att se! Men samtidigt så kändes det som om det var något som saknades i filmen! Har läst runt lite och vissa jämnför denna film med The Departed och det kan jag hålla med om till viss del! Fast tycker det skiljer mycket mella dessa filmer bland annat tempot i filmen som saknas i We own the night! Hade väldigt höga förväntningar på denna film när jag såg trailern och roll listan! Med namn som Joaquin Phoenix, Mark Wahlberg, Robert Duvall, Alex Veadov, Christopher Walken, Eva Mendes så kan man inget annat än att ha höga förväntningar! Som jag redan sagt så tycker jag att man ska se filmen för den berättar en bra berättelse men ha inte för höga förväntningar för då tror jag att ni kommer att bli missnöjda!


Skådespelare: Joaquin Phoenix, Mark Wahlberg, Robert Duvall, Eva Mendes, Tony Musante, Alex Veadov, Christopher Walken
Manus: James Gray
Genre: Drama, Thriller
Längd: 117 min

You kill me

Filmen handlar om Frank Falenczyk en alkoholiserad torped som jobbar för sin polska maffiafamilj i Buffalo, New york. Han möter en kvinna på västkusten som kan bli till nytta när det är dags att återvända hem för att ordna upp några "affärer".

Betyg: 2/5     
En udda och små rolig "feel good" film av John Dahl. Detta är en film som inte gör något större intryck på mig, utan hamnar bland filmer man snart glömmer bort igen. Att filmen just nu ligger på 6.8 på imdb tycker jag är lite väll högt för denna film, men alla tycker ju som sagt olika och bra är väll det!        
Skådespelare: Ben Kingsley, Téa Leoni, Luke Wilson, Dennis Farina, Philip Baker Hall, Bill Pullman, Marcus Thomas
Manus: Christopher Markus, Stephen McFeely
Genre: Komedi, Thriller
Längd: 92 min

RSS 2.0